top of page

Andere onderwerpen

Recente artikelen

Wat ik doe als ik even door de bomen het bos niet meer zie


We kennen allemaal die momenten dat je even door de bomen het bos niet meer ziet. Dit kan verschillende oorzaken hebben maar laten we voor dit voorbeeld stellen dat je gewoon even te veel hooi op je vork hebt genomen. Dit is ongeveer de permanente staat waar ik in leef;).


Ik ben een informatie-junky. Ik hou van wat ik doe en ben daar elke dag mee bezig. Ik begin met een TED Talk tijdens ontbijt, een podcast tijdens de afwas, artikel in de trein. Dan heb ik nog mijn email, mijn klanten en mijn eigen creatieve uitbarstingen (zoals deze blog of mijn vlog The Daily Sho). Omdat ik dus elke dag grote hoeveelheden informatie verwerk ben ik ook erg bewust van mijn energieniveau, van de dingen die mij helpen in balans te blijven en optimaal te functioneren. Ik wil gewoon het maximale uit mijzelf kunnen halen en daarvoor moet ik goed voor mijzelf zorgen. Maar er zijn momenten dat ik mij overweldigd voel. Wat doe ik dan.


Back to basics.

Back to basics is mijn codewoord of affirmatie. Als ik mij overweldigd voel dan zeg of denk ik dit en werkt het als een soort reset en bewustwording. Het doet mij beseffen dat ik dan even te hard ben gegaan en mij uit balans voel. Om dit balans terug te krijgen ga ik dan terug naar de basics: goed eten, goed slapen, kwaliteitatieve fysieke activiteiten, me-time vs social-time. Ik doe letterlijk even de stap terug en focus mij op mijn self-care. Dit helpt voor mij. Het leven weer even versimpelen naar de meest basis van behoeftes is een goede remedie heb ik ervaren.


Heb jij ook iets wat je doet wanneer je voelt dat je even jezelf bent voorbij gerend?

Comentarios


bottom of page