top of page

Andere onderwerpen

Recente artikelen

deze beslissing veranderde mijn leven

10 jaar geleden, nam ik een belangrijke beslissing. Ik besloot te gaan voor het leven dat ik echt wilde en beloofde mij dat ik niets minder dan dat zou accepteren. En ik was super serieus en vastberaden.

Ik had net een zware burn-out achter de rug en tijdens het herstel van mijn burn-out, realiseerde ik me iets. Ik realiseerde me dat de reden dat ik burn-out was, was dat ik totaal niet in overeenstemming leefde met wie ik was!


Voor mij was ultieme vrijheid altijd mijn belangrijkste drijfveer geweest. Mijn mantra voor het leven was:


Ik wil kunnen doen wat ik wil,
Waar ik wil,
wanneer ik het wil,
Met wie ik wil,
En hoe ik het wil.

Ik klink nu misschien als een verwend kind, maar ik bedoelde het niet op een YOLO manier.Wat ik hiermee bedoelde was dat voor mij de enige aanvaardbare manier van een leven, een leven was waarin ik volledig kon leven in overeenstemming met wie ik was. Op elk gebied van mijn leven.


Dat was en is voor mij het aller belangrijkste.


En de enige manier waarop ik mezelf dit zag doen was als een internationale ondernemer (de term Digitale Nomad, bestond nog niet 🤣)Maar ik raakte de weg kwijt...Jaren later, vond ik mezelf terug in een 9 tot 5 job, in een saaie functie bij een bank, zwaar onder mijn niveau en totaal niet uitgedaagd. Ik leefde een zeer voorspelbaar leven zonder enige avontuur en zonder de vrijheid waar ik altijd naar verlangt had.


Ik deed niet wat ik wilde.


🚫 Ik was niet vrij om te kiezen met wie ik wilde werken.

🚫 Ik was niet in staat om het te doen zoals ik het wilde, wanneer ik wilde, en waar ik wilde

🚫 Ik was zo van koers geraakt dat het niet eens meer grappig was.


Ik leefde 180 graden uit lijn met wie ik was en ik werd er ziek van, letterlijk.Op een dag, halverwege het herstel van mijn burn-out, liep ik op het strand en plotseling had ik een openbaring. Het werd ineens allemaal duidelijk en ik realiseerde me opeens waarom ik burnout was geraakt en het was eigenlijk super logisch.


IK LEEFDE AL JAREN TOTAAL UIT LIJN MET MIJZELF EN DAT HAD AL DIE TIJD GEZORGD VOOR EEN LAAGGRADIGE GEVOEL VAN ONGELUK. ER WOEDE AL DIE TIJD EEN INNERLIJKE STRIJD.


Mijn burnout was het allerlaatste redmiddel van het leven om mij iets duidelijk te maken.

Het leven probeerde me al jaren lang in de goede richting te duwen, maar ik had niet geluisterd.

De signalen waren er, maar ik kon ze niet horen.

Dus draaide het leven het volume omhoog.


“Als je niet wilt luisteren, moet je de pijn voelen.”


Burnout.


Maar opeens realiseerde mij ook iets anders.


Plotseling klikte alles...


Ik realiseerde me dat ik, door wat ik had doorgemaakt, een zware depressie in mijn twintiger jaren, medicatie en gelabeld worden als ziek voor het leven, een burn-out die me op het randje van de dood bracht, zozeer de weg kwijt zijn dat ik een zwaarlijvige, ketting rokende bankier werd, dat al die ervaring een geschenk waren.


Deze ervaringen waren mij gegeven...en voor een reden.


Het leven had me klaargestoomd voor datgene waarvoor ik bestemd was.

Ik had zoveel geleerd over zoveel dingen die (jong) volwassenen meemaken en ik had nu iets heel waardevols om te delen.


✊ Ik besloot dat mijn leven een symbool van hoop voor anderen zou gaan maken.

✊ Ik besloot dat mijn leven symbool zou voor gaan voor wat je écht wilt en voor de oneindige mogelijkheden.


Dat je all-in moet gaan op het leven. Don’t settle. Alles kan.


Want als ik het kan en mijzelf kan transformeren op de manier dat ik heb gedaan, dan kan jij het ook.Hoop.Ik wist wat mijn doel was, ik voelde het in elke vezel van mijn wezen. Dit zou mijn pad worden.

Ik zou mijn ervaring en mijn persoonlijkheid gebruiken om mensen te inspireren, motiveren en te helpen levens te creëren waar ze écht voldoening uit halen

Wow! Het voelde zo krachtig! Ik had de gouden combo gevonden!


Ik had niet alleen mijn doel gevonden, maar ook hoe het me kon helpen het leven te creëren dat ik wilde.


Op deze manier zou ik:

✔️ Volledig mijzelf kunnen zijn en alles wat ik ben en in mij heb vol kunnen laten vloeien

✔️ Als ondernemer de vrijheid hebben om mijn leven op mijn eigen voorwaarden kunnen leven.

✔️ Mijn creativiteit ten volle kunnen benutten en steeds meer innovatieve manieren verzinnen om mensen te helpen

✔️ Mijn eigen levenslange groei kunnen garanderen.


Daarbij was mijn visie groot genoeg om me echt enthousiast te maken.


Ik zou de "next Tony Robbins" worden!

Dit zou mijn instaat stellen om mijn "purpose" te leven, al mijn natuurlijke talenten en mijn persoonlijkheid ten volle te benutten en de levensstijl kunnen leven die ik wilde!Dus ik naam de beslissing.Dit was wat ik ging doen.

Dit was het leven dat ik zou gaan creëren.

Er was geen plan B. Dit was het.

Wat er ook zou gebeuren, ik zou dit volbrengen.

En dat is waarom je dit nu leest.Ga all-in op het leven, mijn vriend. Ook jij hebt iets te doen in deze wereld. Ook jij hebt een innerlijk verlangen dat uitgedrukt wil worden. Dus negeer het niet, ontzeg de wereld jouw uniekheid niet. Deel je grootsheid, en zet de eerste stap.


Als je me voelt zeg dan "Hell yeah"!Shorombo Mooij


Comments


bottom of page