top of page

Andere onderwerpen

Recente artikelen

Waarom ik mediteer en hoe jij hier ook mee kunt beginnen. 


- MIND -


Ik ben een groot fan van meditatie. Elke ochtend en elke avond doe ik wel een vorm van meditatie. Het heeft voor mij zoveel voordelen. Zo geeft het mij de tijd om even bewust te zijn van wat ik heb, waar ik dankbaar voor ben en wat ik nastreef. Het geeft bij de gelegenheid om echt even in te checken en te voelen wat ik voel en te denken wat ik denk. Dat is allemaal leuk en aardig zeg je misschien maar wist je dat het ook echte, bewezen lichamelijk voordelen heeft. Ik heb dit zelf ook getest met mijn Lifestyle Assessment om dat ik nieuwsgierig of het echt effect zou hebben op mijn zenuwstelsel en je ziet keer op keer dat het je lichaam helpt om terug te komen in het rust- en herstelsysteem. Met andere woorden, het draagt dus bij aan je fysieke en mentale herstel. Kortom meditatie is dus goed voor je maar het is wel heel belangrijk dat jij iets vindt wat bij je past. En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld of zweverig te zijn. Er zijn vele verschillende type meditatie dus doe bijvoorbeeld een beginners cursus via een meditatie app zodat je kunt kennismaken met verschillende stylen. Zoek welke toon, setting, etc bij je hoort. Ga niet voor de volle hardcore buddhistische monnik meditatie als je daar niks mee hebt. Begin dan bijvoorbeeld met een simpele ademhalingsoefening of een bodyscan. Dit is ook een vorm van meditatie en echt heel simpel. Kortom zoek is dat bij jou past. Hieronder een aantal tips die ik gebruik en die jou misschien ook kunnen helpen ontdekken wat bij jou past.


Een paar tips

Wil jij ook beginnen met mediteren? Dan heb ik wel een paar tips voor je.

1. Probeer verschillende type meditatie

2. Zoek wat bij je past, gebruik de woorden en formuleringen die bij je passen.

3. Bepaal voor jezelf een moment van de dag dat je dit doet.

4. Probeer ook geleide meditatie met bijvoorbeeld Calm, Headspace of een andere app.

5. Geef het even tijd en verwacht geen wonderen.


Bekijk deze geleide meditatie maar eens. Deze stijl wordt Loving, Kindness meditatie genoemd en is vooral goed voor meer zelfliefde en voor vergevingsgezindheid.Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page