top of page

Andere onderwerpen

Recente artikelen

waarom de Corona-crisis jou nu gaat helpen

Het zijn spannende tijden en ik vrees dat het nog wel even zal gaan duren. Maar elke crisis biedt kansen. Tijdens elke persoonlijke crisis die ik door ben gegaan heb ik mij altijd afgevraagd: "Hoe kan mij dit helpen?" Het maakte het niet minder pijnlijk, spannend of eng, maar het zorgt er wel voor dat ik er altijd beter uit kom en het heeft mij tot op de dag van vandaag enorm geholpen. Dus welke verborgen schatten zie ik in deze crisis en hoe kun jij hier je voordeel mee doen?


Verplicht stilstaan

Ik denk dat de grootste kans ligt op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. In de hoogtijdagen is iedereen druk aan het genieten, aan het feesten, leuke dingen aan het doen. Maar voor veel mensen is dit vluchtgedrag. Nu dat het leven vertraagt, zullen veel mensen verplicht tijd moet nemen voor zichzelf. Men kan niet meer wegvluchten in werk, in uitgaan, in sociale verplichtingen of andere dingen. Men wordt nu geforceerd te moeten dealen met zijn eigen emoties en gedachten.  Dit zal voor heel veel mensen erg confronterend zijn maar dit is waar groei plaatsvindt.


Creëer een gewoonte van introspectie

Het eerste wat ik altijd met mijn klanten doe is tijd voor reflectie maken. Tijd maken om met je eigen gedachten en emoties te zijn is cruciaal. Ze proberen je wat te vertellen maar tot nu toe heb je misschien niet willen luisteren. Nu dat je leven vertraagt, is het misschien een idee om hier ook mee aan de slag te gaan. Begin met journaling, begin met mediteren, erken je diepste gevoelens, laat die gedachten toe. Ik weet dat dit niet altijd makkelijk zal zijn en dat er veel mensen door hele diepe dalen zullen gaan. Mocht jij hier bang voor zijn of dit al ervaren, weet dat je altijd bij mij terecht kan. Ik ondersteun mijn klanten online en ik heb een gratis online spreekuur. 


Tip:

Ik gebruik de Calm-app premium om te mediteren, workshops te volgen, muziek te luisteren, etc. Ik raad deze echt aan en het is in verhouding een prikkie wat je ervoor betaald. Met deze code krijg je 30 dagen gratis. Begin met de 21 days of meditation en doe vervolgens de 21 days of calm.


Tijd voor zelfontwikkeling

Nu dat je verplicht wordt te vertragen kun je misschien deze tijd gebruiken om bij jezelf te raden te gaan. Een laagdrempelige manier om te beginnen met persoonlijke ontwikkeling is lezen. Ik raad je de volgende apps aan.


Blinkist

Boeken worden in korte “blinks” voor je samengevat. Je kunt deze luisteren of lezen. Dit is je shortcut naar kennis en ik gebruik het vaak om snel tot de kern van een boek te komen. In 15 minuten weet jij of een boek wat voor je is. Hier kun je Blinkist Downloaden.


Audible

De koning onder de audioboeken. Dit is de Netflix voor audioboeken met zowel fictie als non-fictie boeken. Ik denk wel dat dit alleen in het Engels beschikbaar is. Voor Nederlandstalige luisterboeken kun je misschien bij Bol.com kijken.


E-readers

Ik gebruik meerdere e-reader apps zoals Scribd, Kindle, Kobo. Kies welke bij je past. Met deze code krijg je 60 dagen gratis toegang tot Scribd!


Podcast

Mijn favoriete manier van persoonlijke ontwikkeling zijn podcasts. Luister eens een podcast in plaats van weer een nieuwe serie te bingen. Ik gebruik Podcasts Republic en dit zijn mij favorite podcasts.


Nog één ding

Maak gebruik van de extra tijd die je nu hebt en investeer dit in je ontwikkeling. Ik kan je garanderen dat jij er beter uit zult komen wanneer dit allemaal achter de rug is. Deze meeste mensen verwaarlozen hun innerlijke zelf enorm en besteden heel veel tijd aan de externe wereld. Daar ligt niet de sleutel tot duurzaam geluk, die draag jij bij je. Nu de wereld een klein beetje aan het vertragen is, is het jouw kans om hiermee te beginnen. Zo doe jij je voordeel van de crisis.

 

Deze crisis in ongekend en zorgt voor veel leed en onzekerheid, dat staat buiten kijf. Maar deze crisis bevat ook unieke kansen voor groei. Als jij het goed doet kan deze zomer het moment dat jij de basis legt voor de volgende fase van je leven!

Wil jij deze zomer optimaal benutten en zo het fundament leggen voor duurzame gezondheid en voldoening? Lees dan snel meer over #summerofchange2020

Comments


bottom of page