top of page

Andere onderwerpen

Recente artikelen

Hoe out of sync leven je kan helpen met social distancing.

Hoe kun je nou toch maar buiten en je houden aan de regels voor social distancing. In dit blog ga ik je een aantal trucjes vertellen die ik al gebruik sinds ik van mijn burn-out herstelde.

Blijf binnen en houd 1,5 meter afstand. Dat is het advies. Betekent dit dat je niet naar buiten kan? Nee, maar misschien is het eerst even goed om stil te staan bij waarom deze adviezen eigenlijk gelden.

De WHO zegt dit over besmetting: Besmetting vindt voornamelijk plaats door middel van speeksel.” De reden dat we dus de 1,5 meter regel hebben is omdat tijdens het praten speeksel overgebracht kan worden. Oké, dat is duidelijk maar waarom moeten we dan binnenblijven? Omdat als iedereen naar buiten zou gaan het risico dat we met elkaar in contact komen natuurlijk groter is. Vind ik het dus een goed advies? Ja. Betekent dat dat je niet naar buiten kunt? Nee, maar je moet wel je verantwoordelijkheid nemen. Enter out-of-sync living.

Out-of-sync living

Toen ik net herstelde van mijn burn-out ontdekte ik dat bepaalde dingen heerlijk waren als je dat kon doen op de momenten dat andere mensen werkten. Winkelen in een winkelcentrum tijdens kantooruren zorgt er bijvoorbeeld voor dat je fantastische service krijgt, de AH is opeens je eigen privé voorraadkast en je hoeft nooit op een machine te wachten in de fitness. Ik besefte mij dat als ik het net even anders dan de rest doe ik op vele vlakken beter en makkelijker leef. Ik noemde dit out-of-sync living.


Leef jij a-cyclisch of ga jij met de stroom mee?

Out of sync living is feitelijk gewoon een mindset. De meeste mensen doen dingen zonder er te veel bij na te denken en gaan met de groep mee zonder het te weten. We zijn nou eenmaal groepsdieren en daar is niks mis mee. Maar out of sync leven betekent dat je met een vergroot bewustzijn keuzes gaat maken over wat en wanneer je bepaalde dingen wilt doen. Wil jij bijvoorbeeld gaan winkelen in de Ikea? Dan kun je jezelf afvragen of dit echt op zondag moet of dat je dit ook op een ander moment kunt doen. Ik kan mij niet voorstellen dat jij het super fijn vindt om met heel Nederland in de Ikea te lopen op Zondag? Daarom ging ik op Dinsdagavond.

Eigenlijk stel je jezelf 3 vragen:

1) Wat wil ik doen?


2) Wil ik dit doen op het moment dat iedereen dat doet? (Naar het strand gaan kan best gezellig zijn op zaterdag) Of heb ik liever wat meer rust, ruimte, aandacht, etc.

3) Op welk moment kan ik dit doen wanneer andere mensen dat niet doen

Als het antwoord de laatste is dan bedenk je je simpelweg wanneer de meeste mensen gaan en of je ook op een ander moment zou kunnen gaan. Het is geen raketwetenschap maar het kan wel je leven veranderen.

Hoe heeft dit nu betrekking op social distancing?

Nou, je kunt heel goed naar buiten mits je maar je verantwoording neemt en fysiek contact vermijdt en dus de 1,5 meter afstand in acht neemt. Bedenk dus waar je wel kunt gaan, waar genoeg ruimte en weinig mensen zijn. Ga bijvoorbeeld op tijdstippen dat er nog niemand is. Hardlopen in de vroege ochtend is bijvoorbeeld een voorbeeld. Of ga buiten de stad in plaats van naar het Vondelpark. Vermijd de populaire wandelroutes en loop eens een stukje door je eigen wijk. Ga sporten wanneer iedereen winkelt. Er zijn zoveel manieren om out of sync te leven maar de hamvraag is hoe kan ik toch naar buiten zonder dat ik mijzelf en ander in gevaar breng. Zo dus.

Ik ben benieuwd hoe creatief jij wordt. Mocht jij een briljante manier van out of sync leven ontdekken deel deze dan gerust!

En wie weet komen we elkaar na deze crisis wel tegen op een terras op het strand van Bloemendaal op een dinsdagmiddag.

 

Deze crisis in ongekend en zorgt voor veel leed en onzekerheid, dat staat buiten kijf. Maar deze crisis bevat ook unieke kansen voor groei. Als jij het goed doet kan deze zomer het moment dat jij de basis legt voor de volgende fase van je leven!

Wil jij deze zomer optimaal benutten en zo het fundament leggen voor duurzame gezondheid en voldoening? Lees dan snel meer over #summerofchange2020

Comments


bottom of page