top of page

Andere onderwerpen

Recente artikelen

Hoe ik tot een belangrijk inzicht kwam (afl.9 /9)Deze blog is negende en laatste deel in een mini serie over hoe ik burn-out raakte en wat ik uiteindelijk heb gedaan om te herstellen. In elke aflevering lees je een stukje van mijn verhaal en sluit ik af met tips en lessen die jij kunt toepassen.


Je bent bij het laatste deel aangekomen. In dit deel lees je hoe ik tot het inzicht kwam dat de basis werd van mijn verdere leven als ondernemer, life coach en inspirator.

 

Ik voel me een supermens!

"Ik voel mij fantastisch. Ik voel me krachtig, ik voel mij superman! Ik heb mij echt in tijden niet zo energiek gevoeld." Dit was hoe ik mij nu voelde. De lange ochtendwandelingen werden hardloopsessies en de rustige fietstochten werden crosscountry tours. Op een gegeven moment liep ik letterlijk 10k hard voor het ontbijt. Ik rende zo de AH binnen om mijn ontbijt te halen. Omdat ik nul komma nul verplichtingen had kon ik super intuïtief leven. Ik kon keuzes maken op basis van mijn energieniveau op dat moment. "Dit is fantastisch! Dit wil ik voor de rest van mijn leven." Deze vrijheid, dat is het echte leven, bedacht ik mij. Ik voelde mij een oermens, super in lijn met mijn innerlijke zelf.


Het inzicht wat alles in een andere daglicht zette.

Ik weet nog heel goed dat ik op een gegeven moment zoveel bewoog maar dat het leek alsof ik mijn energie niet kwijt kon. Ik begon mij zorgen te maken over de supplementen die ik nam en belde bezorgd mijn orthomoleculaire therapeut. Ik vroeg haar: “Gaat het wel goed met die supplementen want ik voel me zo hyper”. Toen zei ze iets wat een heleboel dingen in perspectief zette voor mij. Ze zei: “Ik denk dat jij van nature iemand bent die heel veel energie heeft, waarom ga je niet twee keer per dag sporten?” Twee keer per dag sporten? Daar had ik nooit aan gedacht! Voor mij was de norm 3x per week. Dit was zo’n openbaring voor mij. Al sinds jongs af aan was ik bezig geweest om mijn energie te onderdrukken. Zelfs mijn rookgedrag had daar een link mee, want roken creëerde de illusie van kalmte. Ik had er echter nooit aan gedacht dat juist deze energie een gave was, een gift van de natuur en dat ik deze moest gebruiken in plaats van te onderdrukken. Ik had nooit geleerd de kracht te benutten van mijn natuurlijke energie. Onderdrukken zorgde voor veel frustratie maar zodra ik het advies van mijn dokter begon op te volgen kon deze energie vrijuit stromen. Wat een gevoel! Ik voelde me zo levend!


Hoe lifestyle het fundament van mijn leven werd

Op het hoogtepunt liep ik ’s ochtends 10km hard en had ik in de avond een bokstraining van 2 uur. Ik herontdekte mijzelf compleet en mijn nulpunt van energie werd volledig geherkalibreerd. Ik leerde mijzelf weer kennen als een super energiek en krachtig persoon. Een sportief persoon, iemand met bovengemiddeld veel energie. Ik herinnerde weer wie ik eigenlijk was, de echte ik. Ik voelde me eindelijk weer mij zelf! Ik leerde dat ik zoveel meer energie had dan ik dacht dat ik had, ik leerde dat mijn grenzen veel verder lagen en dat de sleutel tot optimaal functioneren in het dagelijkse leven was dat ik sporten en bewegen als een vitaal onderdeel van mijn leven moest gaan zien. Ik kwam tot de conclusie dat ik het eigenlijk helemaal om moest draaien. Eten, bewegen en ontspannen moesten de hoofdlijn worden, dit vormde de basis en werk de "bijzaak". Eerst al het andere inplannen en dan als het zout en peper van je leven een beetje werk er overheen strooien. Wat een openbaring. Dit is ook later één van de redenen geweest dat ik ondernemer wilde worden. Alleen op die manier zag ik mijzelf de vrijheid hebben om mijn dagen zo in te delen dat ik optimaal kan functioneren. Alleen op die manier zag ik mijzelf de lifestyle hebben die mij het grootste geluk zou brengen.


Gedurende de lange wandelingen, mijn interne grote schoonmaak, de uren en dagen alone-time, had ik een heleboel reflectie kunnen doen. Alles begon nu op zijn plek te vallen. Ik had nu dagelijks aha-momenten en op een dag toen ik een lange strandwandeling maakte viel het allemaal op zijn plek.


Het AHA moment

Op een dag liep ik over het strand en besefte ik mij opeens: Het is 5 jaar! Deze gedachte kwam opeens bij mij op! Herinner je dat ik schreef dat ik mijzelf de belofte had gemaakt om na 5 jaar de score op te maken? Toen ik terugkwam naar Nederland had ik mijzelf beloofd om het in ieder geval 5 jaar te geven zodat ik met een lange termijn mindset een leven kon proberen op te bouwen. 5 jaar waren om en het was tijd om de score op te maken. De score kon niet duidelijker zijn! Dit werkte niet voor mij. Ik begon in te zien hoe deze belofte ertoe geleid had dat ik jarenlang tegen mijn aard in leefde en hoe dit de oorzaak was voor mijn burn-out. Ik leefde compleet out-of-alignement met mijn ware aard en dit zorgde voor intern conflict. Zo was ik altijd een avontuurlijk en impulsief ingesteld persoon die het voor zich zag om de wereld als zijn speelveld te hebben, iemand die groot droomde, en werkte ik nu in een 9-5 baan waarbij ik vandaag al wist wat ik volgende maand zou doen. Ik hield van variatie en had een super voorspelbare functie. Ik ben een mensen-mens en ik was de hele dag met cijfertjes en excelsheets bezig terwijl ik was afgestudeerd met een 3 in bedrijfskunde! Ik had geprobeerd een huisje-boompje-beestje leven op te bouwen maar ik was zover verwijderd van mijn authentieke zelf dat dit compleet niet resoneerde. Mijn leven was out-of-alignment op feitelijk elk vlak van mijn leven. En dit zorgde voor interne frictie, voor stress...


Het besluit

Ik had mijzelf altijd gezien als een ondernemer die waar ter wereld kon werken en ik besloot dat het nu tijd was om het roer weer compleet om te gooien. Het was tijd om mijn eigen pad weer te gaan bewandelen. Alles kwam bij elkaar. Zo herinnerde ik dat ik vroeger, toen ik nog op de middelbare school zat altijd die jongen was waarbij iedereen voor advies kwam als hij of zij problemen had. Ik zag en voelde het altijd meteen en bleek een gave te hebben dit te kunnen aankaarten wanneer iemand hiervoor open stond. Ik was altijd geïnteresseerd geweest in persoonlijke ontwikkeling, in leren en ik had door mijn depressie en later burn-out zoveel geleerd over vitaliteit, over persoonlijke groei, holistische wellness, etc. Daarbij ben ik ongelooflijk pragmatisch ingesteld en zag ik in dat mijn ervaring voor anderen heel waardevol kon zijn! Ik had iets gevonden waarbij ik mijn sterke kanten maximaal kon inzetten en tegelijkertijd mijn persoonlijke ambities en doelen mee kon najagen. Ik had iets gevonden wat mij genoeg uitdaagde, wat mij de vrijheid gaf om als ondernemer mijn eigen weg te creëren en wat mij de mogelijkheid zou kunnen geven om de leefstijl te leven die ik altijd voor ogen had gezien. Ik had mijn golden zone gevonden. Het was zo logisch en duidelijk wat ik nu moest doen.


Ik beloofde mijzelf dat ik de volgende Tony Robbins zou worden. Dat is wat ik wilde doen. Ik word Life Coach. "Ik word de beste life coach die ik kan zijn. Ik wil weten toe wat ik in staat ben. Ik word de next Tony Robbins." Dit werd en is mijn leidraad. Geen kopie, maar vanuit mijn authentieke zelf mensen inspireren en helpen het maximale uit hun leven te halen.

De beslissing was gevallen maar dit was pas het begin van een heel ander pad, het pad richting mijn droom. Maar ik wist wel wat er nu moest gebeuren.


Ik besloot mijn baan op te zeggen, mijn woning te verhuren en te verhuizen naar Curacao om mijzelf zo weer te forceren mijzelf opnieuw te ontdekken. Een nieuwe omgeving forceert je om nieuwe gewoontes te ontwikkelen. Uiteindelijk ben ik bij Kas Bank weggegaan, heb ik de volgende 6 maanden toegewijd aan het creëren van mijn businessplan voor Life Coach wat uiteindelijk de blueprint is geweest voor wat ik later ging doen.


Vanuit burn-out naar een leven met voldoening

Mijn burn-out was nodig. Het was nodig om mij te helpen te worden wie ik daadwerkelijk ben. Ik ben er heilig van overtuigd dat dingen gebeuren voor een reden en mijn lijdensweg gedurende mijn eerdere jaren hebben mij tot de gepassioneerde, can-do, positieveling gemaakt die ik vandaag de dag ben. Ik weet wat mogelijk is, ik weet wat kan en ik neem zoveel mogelijk mensen met mij mee op mijn pad richting een leven waarbij je op je volle potentieel functioneert, optimale gezondheid geniet en een leven leidt welke jou echt voldoening geeft.

 

Tijd om jouw droom waar te maken?

Heb jij ook een ondernemersdroom maar kan je jezelf er nog niet toe zetten? Zit jij ook op dat punt dat jij in loondienst zit maar merkt dat dit je beperkt en niet de voldoening geeft die jij zoekt? Dat is mooi! Ik ben altijd op zoek naar ambitieuze, grote dromers die net dat extra zetje nodig hebben om de stap te durven nemen.


Rooster hier een gesprek in en laten we kijken hoe ik jou kan helpen.Commenti


bottom of page