top of page

Andere onderwerpen

Recente artikelen

De weg (lijdensweg) naar geluk?

In de wereld van vandaag leven we in een wereld waar niks meer is zoals het lijkt. We leven in de Digital Age. We worden dagelijkse gebombardeerd met nieuws en informatie vanuit verschillende bronnen en hebben eigenlijk helemaal niet meer door wat echt is en wat niet. Wat is nieuws en wat is entertainment, wat is echt en wat is nep.


Zo ook in ons eigen leven, in ons digitale sociale leven. Door de komst van Facebook, Instagram en andere social media lijkt het soms alsof iedereen gelukkig is, of de wereld één groot feest is en dat iedereen zich de YOLO mindset helemaal heeft toegeëigend. Het is niet zo gek dat er zo’n gepolariseerd beeld is want van nature verbergen wij graag ons leed en delen we ons geluk. Zo zitten wij gewoon in elkaar. Maar achter elke glimlach zit een traan, achter elke arrogantie een onzekerheid en achter elke passie een verhaal. En zo is dat ook met mij. Vandaag ligt ik een tipje van de sluier op van mijn verhaal.


Mijn weg naar geluk

Ik ben dan wel niet iemand die continue aan de wereld wilt laten zien hoe gelukkig ik ben maar ik deel wel mijn successen en in mindere mate ook soms mijn leed. Door de jaren heen heb ik gemerkt dat mijn verhaal mensen inspireert, dat mijn successen mensen inspireert maar wat weinig van jullie weten is dat er achter mijn passie, mijn ambitie en mijn succes ook een heleboel leed schuil gaat. Op de weg naar mijn droom heb ik heel veel offers moeten maken. Wellicht dat deze offers klein lijken maar onderschat ze niet. Zo ken ik financiële stress maar al te goed, ben ik meerdere keren de wanhoop nabij geweest niet wetende hoe ik het nu weer moest gaan oplossen. Ik ben vaak genoeg door het stof gegaan, heb vaak genoeg mijn trots opzij moeten zetten en de realiteit onder ogen moeten zien dat er misschien toch geen mooie oplossing was. Ik ging al jaren niet op vakantie, ik leefde letterlijk uit een koffer, heb dagen, weken thuis gezeten simpelweg omdat ik geen geld had om ergens naartoe te gaan. Nieuwe kleren, nieuwe schoenen, de laatste gadgets waren voor mij een ver van mijn bed show. Ik heb de echte waarde van geld leren kennen, ik heb de kracht van geld leren kennen en heb geleerd wat voor een enorm sociale impact het niet hebben van geld heeft maar bovenal ik heb mijn eigen kracht leren kennen.


Diepe dalen

Ik ben door diepe dalen gegaan waarvan sommige uit keuze. Dat maakte het niet minder pijnlijk maar ik had een doel. Zo ben ik op mijn weg naar mijn droom ben ik door de bijstand gegaan, ik heb in de WW gezeten. Ik heb mijn huis en haard opgeofferd, heb als volwassen man jaren bij mijn ouders gewoond. Ik ben ontslagen, heb een burnout gehad, ben depressief geweest. Ik ken wanhoop maar al te goed, ik ken moedeloosheid maar al te goed, ik ken frustratie, teleurstelling, zelfverachting, boosheid, verdriet, eenzaamheid maar al te goed. Ik ken de donkerste van de emoties en heb mijn tegenslagen gehad. En als je dit weet, begrijp je ook waar mijn passie vandaan komt. Passie wordt vaak gevormd niet geboren. Want al de tegenslagen die ik heb gehad heeft mij uiteindelijk mijn eigen kracht doen inzien, elke keuze die ik heb gemaakt heeft mij zelfverzekerder gemaakt, alle wanhoop die ik ben doorgegaan heeft mijn vastberadenheid versterkt. Alles wat ik heb meegemaakt heeft mij één ding geleerd: ALLES KAN ALS JE HET MAAR GRAAG GENOEG WILT. Ik heb bewust deze offers gemaakt omdat ik diep van binnen voelde dat dit noodzakelijk was, dat dit mijn pad was, dat dit was wat ik moest doen. Het leven voor mij is altijd een alles of niets verhaal. “Niets” is geen optie dus blijft “alles” over. Ik heb een oneindige drive om mijn doel te bereiken. Dit is een intrinsieke drive, een vuur dat brandt in mij en dat door elke tegenslag harder is gaan branden. Ik geloof in mijn dromen, ik ga voor het maximale en wil dat mijn leven een belichaming is van deze idealen.


Dit is wat ik ook de mensen die ik coach willen meegeven. Ga voor wat je wilt, maak geen compromissen en blijf erin geloven. Jij kan het, als je het wilt. En ik ben er voor je, als je het wilt.


 

Gecoacht worden?

Jezelf ontdekken en ontdekken wat je echt wilt kan een moeilijk en eenzaam proces zijn. Soms is het fijn als je met iemand kunt praten die jou echt begrijpt, die weet wat jij meemaakt en oprecht betrokken is bij je. Ik zet al mijn ervaring in om mensen zoals jou te helpen. Lijkt het je fijn om een keer persoonlijk met mij te praten, schroom dan niet en neem contact op via deze link
Comments


bottom of page