top of page

Andere onderwerpen

Recente artikelen

De sleutel tot geluk? 


Dit fragment komt uit de documentaire "The Century of Self" en vat heel goed samen hoe ik er ook in sta en is iets wat ik vandaag de dag heel veel zie. Voor de gehele context raad ik je aan om deze documentaire te kijken maar de reden dat ik dit fragment met jou wil delen is omdat ik denk dat zoveel van het on-geluk wat we vandaag de dag zien hier naar terug te leiden is.


Hij het over dat het onderdrukken van pijnlijke, negatieve gevoelens niet de oplossing is. Hij noemt dit lijden. Ik zie heel veel mensen lijden maar hun heil zoeken in drugs, drank, sex, relaties, social media, voeding, spullen, vakantie, etc. Dit is waar hij naar refereert met "a lobotomized version of happiness". Het is geen echte happiness maar oppervlakkig omdat we liever vluchten in snelle (social geaccepteerde en zelfs gestimuleerde oplossingen) dan dat we kijk naar de wortel van ons (on)geluk. De sleutel ligt vaak juist in het "lijden". Zolang je namelijk niet je pijnlijke emoties toelaat en deze erkent zul je ook nooit jouw echte happiness ontdekken. Durf te voelen want daar ligt de sleutel.

Comments


bottom of page