top of page

Andere onderwerpen

Recente artikelen

De kracht van een ochtend- en avondritueel Een ochtendritueel is ongelooflijk belangrijk. Het is jouw kans om bewust te bepalen hoe je de dag in gaat, de toon te zetten en te bepalen waar jij je op wilt focussen. Een avondritueel of een unwinding ritueel is net zo belangrijk maar heeft een andere functie. Door aan het einde van de dag terug te kijken ga jij veel bewuster door je dagen heen, krijg je meer inzicht in wat je motiveert en blij maakt, verander jij je mindset en zul je steeds meer bewust worden van datgene wat je hebt. We kijken zelden terug op de dag maar dit is echt een enorme gemiste kans.


Vandaag deel ik je mijn ochtendritueel en ik ben heel benieuwd of jij er ook eentje hebt dus schroom niet en deel deze gerust met de lezers.


Mijn ochtendritueel 1. Glas water 2. Bodyscan gevolgd door dankbaarheid ritueel, loving-kindness meditatie en afsluitend met visualisatie 3. Fysieke beweging (mobiliteit/pushups/wandelen, net wat past) 4. Ontbijt terwijl ik een 15 minuten Ted talk kijk 5. Douchen + affirmaties en free-thinking/dag-brainstorm 6. Bepaal to-do/ to-want for the day. Ik neem bewust heel veel tijd voor mijn ochtend ritueel omdat ik met een ongehaast gevoel de dag wil beginnen. Ik sta denk ik ongeveer 2 uur voordat ik weg moet op.

Wat is jouw ochtendritueel?

Comments


bottom of page