top of page

Andere onderwerpen

Recente artikelen

antidepressiva is niet de oplossing

"Al mijn vriendinnen zitten aan de antidepressiva"

Dit vertelde een klant van mij. Ze had het idee dat ze bij niemand echt terecht meer kon omdat iedereen met zijn eigen shit zit. Ik vind het zo erg om te horen dat er zoveel jonge mensen aan de antidepressiva zitten, omdat ik weet hoe dat is en weet dat dat niet de oplossing is. In mijn twintiger jaren ging ik door een zware depressie. Eerst probeerde ik mijzelf te helpen. Krampachtig probeerde ik vol te houden en mijzelf positief te blijven toespreken. Maar elke dag viel ik dieper in een zwart gat. Maanden gingen als in een waas voorbij. Maar er veranderde niks. Ten einde raad ben ik toen naar de huisarts gestapt die mij vervolgens door verwees naar de psycholoog. Hokje 1. Ik kreeg cognitieve therapie maar dit voelde zo ontoereikend, zo oppervlakkig. "Maar zij zal het wel weten", dacht ik. Maar het werkte niet. Antidepressiva dan maar. Hokje 2. Met veel tegenzin stemde ik toe. Voor jouw beeldvorming, tot dan toe nam ik niet eens paracetamol voor hoofdpijn dus dit was wel een ding. Maar ik was wanhopig. "Zij zal het wel weten", dacht ik. Weken gingen voorbij en ik was misschien emotioneel stabieler, maar niet mijzelf. Ik was zo emotieloos, zo vlak. Ik miste mijzelf. Dit ben ik niet! Dit was niet acceptabel voor mij dus gaf ik aan dat ik mij niet mezelf voelde en of dit wel het goede pad was. Dit was het punt dat mijn pad voor altijd veranderende. Mijn psycholoog gaf aan dat ik er misschien rekening mee moest houden dat ik hier mee moest leren leven. Say what!!! Ik werd zo boos, ben weggegaan en nooit meer teruggekomen. "Ik werk met niemand die niet gelooft in mijn beterschap. Onacceptabel. Ik ben niet ziek", waren mijn gedachten. Dit was het punt dat ik brak met het traditioneel pad en mijn wende tot alternatieve geneeskunde. Voeding, persoonlijke ontwikkeling en leefstijl. Dat noemen ze alternatief!🤯 Onder begeleiding van een orthomoleculair therapeut en coach vond ik mijzelf door zelfstudie terug en herstelde mijn lichaam en mijn geest door middel van leefstijl en gezonde voeding. Met haar hulp kwam ik volledig van de antidepressiva af. Maar belangrijker nog, ik leerde mijzelf kennen.


Ik was helemaal niet ziek! Nooit geweest!


Maar ik was wel de weg kwijt... Sindsdien heb ik als holistisch coach, voormalige personal trainer zoveel geleerd over slaap, voeding, beweging, mindset, persoonlijke ontwikkeling en meer. Met mijn ervaring en kennis kan ik met overtuiging zeggen: Er zijn veel betere en effectievere manieren om te herstellen van depressie. Als je mijn verhaal herkent en je vindt het fijn om een keer te praten, aarzel niet. Neem contact op.

Opmerkingen


bottom of page