top of page

Andere onderwerpen

Recente artikelen

Hoe jij je eigen marktsentiment kunt bepalen.

Nieuws en media hebben een enorme invloed op het sentiment, positief of negatief. In economie noemen ze dit ook wel marktsentiment. Nu het weer beter gaat staat het nieuws weer vol positieve ontwikkelingen dus iedereen is happy en geeft geld uit maar herinner je nog het nieuws tijdens de crisis? Dit zwaard werkt van beide kanten en als jij niet bewust jouw informatiebronnen kiest ben je overgeleverd aan wat anderen jou willen voeden. Denk jij dat het nieuws een gebalanceerde weergave is van wat er echt gebeurt in de wereld. Natuurlijk niet, het nieuws is mega gekleurd met de balans richting negatieve berichtgeving. Dit is niet erg want jij hebt een keuze hierin maar geef jij die kracht uit handen? 

Neem het heft in eigen handen.

Jij hebt namelijk jouw eigen sentiment helemaal in eigen hand. Jij kunt namelijk bepalen aan welke informatie jij je blootstelt. Ik kies bewust de informatie waaraan ik mij blootstelling en zorg ervoor dat deze mij positief beïnvloed. En dan heb ik het niet alleen NU.nl maar ook over welke social media jij volgt, hoe vaak je dit doet, wat jij kijkt op tv, etc. Ga maar eens een dag na hoeveel tijd je aan een bepaalde activiteit besteed en welk invloed dit op jou heeft. Ik ben benieuwd tot welke conclusie jij komt.  

bottom of page