top of page

Andere onderwerpen

Recente artikelen

Hoe jij The Secret kan toepassen.


De Secret gaat over de Wet van de Aantrekkingskracht. Wat is die wet en hoe kan jij die gebruiken.

In een notendop gaat de wet van de aantrekkingskracht over de kracht die ervoor zorgt dat waar je je op focus ook is wat je zult ontvangen. Dat klinkt natuurlijk leuk en misschien dat je wel denk van "ja, dat zal wel" maar er zit een mechaniek achter. Een mechaniek welke veel minder magisch en mystiek is dan het je misschien doet vermoeden.

Hoe kan jij wet van de aantrek

Je moet weten waar je naar toe wilt. Wat bedoel ik daarmee? Ik bedoel dat je voor jezelf een doel moet stellen. Dit klinkt heel simpel maar meeste mensen hebben geen doel voor zichzelf. Veel mensen laten zich meevoeren met wat het leven hun brengt en kijken dan wel waar ze stranden. Dit is ook een strategie maar als jij echt iets hebt wat je wilt bereiken, dan zul je echt dit als doel moet zetten. Om het visueel te maken stel je doel als een fysieke bestemming voor. Je weet nu waar je naar toe wilt dus je zult altijd die richting op blijven gaan. Hoe je precies daar zult komen en welke wegen je zult nemen is misschien nog de vraag maar je weet waar je naar toe wilt. Als jij je visie ergens op richt dan zul je het bereiken. Dit zal voor sommige misschien herkenbaar klinken en doen denken aan The Secret. Dat klopt. De Secret is namelijk echt alleen het wordt een beetje gebracht als iets mystiek en magisch. Soms gaan ze heel erg op de wat zweverige toer en dat hoeft helemaal niet. Ik vind dat jammer want op die manier verlies je een hoop mensen die zeker wel baat zouden hebben bij deze kennis. Ik ga het daarom voor jou op een wat begrijpelijke manier vertalen.

The Secret uitgelegd

Heel simpel gezegd gaat The Secret over focus en geloof. Je moet je focus richten op wat je wilt en geloven dat jij het kunt en dat je een manier zal vinden. Hier zit een mechaniek achter. Als jij brein actief richt op dat wat jij wilt dan zal jouw brein dat ook vinden. Als jij je brein actief richt op wat jij wilt dan zal jouw onderbewustzijn 24 uur per dag aanstaan en op zoek zijn naar manieren. Zo werkt het brein. Dus bepaal waar je heen wilt, op die manier richt je je focus en je brein. Overtuig jezelf ervan dat er een manier is en dat jij het kunt zo zet je je open voor mogelijkheden.

Dus wat moet jij doen?

Stap één is voor jezelf bedenken wat jij wilt. Dit hoeft helemaal niet één ding te zijn. Sterker nog dit kan helemaal niet één ding zijn want je leven is uit verschillende dingen opgebouwd. Zo kun je bijvoorbeeld een financieel doel hebben, een fysiek doel hebben en misschien wel een relatie doel hebben. Bekijk elke van deze gebieden afzonderlijk en bepaal wat jij ECHT wilt. Dit laatste is belangrijk. Zorg er voor dat je het echt wilt, dat er een gevoel of emotie aan verbonden is. Zodra je dit weet beloof je jezelf dat je hiervoor zult gaan. Merk je dat je diep van binnen eigenlijk niet gelooft dat je dit wel kunt bereiken? Dat is niet erg, jij kunt jezelf overtuigen. Stel jezelf het doel en overtuig je ervan dat er een manier is al weet je nog niet welke. Heb je dit gedaan? Dan ben je er helemaal klaar voor. Als je het goed gedaan hebt zul je dingen gaan zien die je richting je doel helpen, zul je acties bedenken die je een stap dichterbij je doel brengen. Elke keer dat dit gebeurt zul je meer vertrouwen krijgen in dat je je doel kunt bereiken. Onthoud dat vanaf dat punt jouw onderbewustzijn hard op weg is om een oplossing te zoeken voor het probleem. Dat is namelijk wat jouw onderbewustzijn doet. Enjoy en let the magic happen;)

 

Ben jij helemaal enthousiast geworden, weet je nu precies wat je wilt en kun je niet wachten met ermee aan de slag te gaan? Neem dan even via dit formulier contact op en dan gaan we kijken hoe we jou in actie modus krijgen!

Shorombo

bottom of page